اخبار

افتتاح سرای نوآوری زیست فناوری گیاهان زراعی و باغی دانشگاه آزاد دزفول

افتتاح سرای نوآوری زیست فناوری گیاهان زراعی و باغی دانشگاه آزاد دزفول

سرای نوآوری زیست فناوری گیاهان زراعی و باغی با حضور مسوولان استانی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول به بهره برداری رسید.

به گزارش خبرگزاری ایرنا، رییس دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول بیان کرد: افتتاح سرای نوآوری زیست فناوری گیاهان زراعی و باغی دانشگاه آزاد دزفول با هدف تبدیل ایده های دانش بنیان به محصول و ایجاد فناوری در بخش کشاورزی اتجام شد.

سیدمحمدمهدی صافی ادامه داد: سرای نوآوری زیست فناوری گیاهان زراعی و باغی دانشگاه آزاد دزفول شامل مجموعه ای از کارگاه‌ها، آزمابشگاه‌ها و تجهیزات کشاورزی با ارزش ۵۰ میلیارد ریال است و بیش از ۱۰۰ هکتار اراضی کشاورزی دانشگاه نیز در اختیار اساتید، دانشجویان و پژوهشگران این مرکز قرار می‌گیرد.

وی تبدیل علم به محصول مورد نیاز جامعه کشاورزی را از جمله اهداف مهم ایجاد سرای نوآوری زیست فناوری این دانشگاه دانست و بیان کرد: تولید محصولات فناورانه در صنعت کشاورزی، ایجاد درآمدزایی و ارایه خدمات فناورانه از دیگر اهداف ایجاد این سرای نوآوری است.

صافی با بیان اینکه دزفول قطب کشاورزی در شمال خوزستان است و راه‌اندازی سرای نوآوری و حمایت از فعالیت‌های فناورانه در حوزه کشاورزی نیاز منطقه است، افزود: ایجاد زمینه مشارکت اساتید، دانشجویان و دانش‌آموختگان در فعالیت‌های فناورانه و کسب درآمد از دانش فنی، فراهم کردن امکان استقرار هسته‌ها و شرکت‌های فناور، ارائه خدمات تخصصی به تولیدکنندگان و بهره‌برداران بخش کشاورزی و درنهایت کارآفرینی و ایجاد بازار محصولات فناورانه از اهداف احداث سرای نوآوری است.

افتتاح سرای نوآوری زیست فناوری گیاهان زراعی و باغی دانشگاه آزاد دزفول

افتتاح سرای نوآوری زیست فناوری گیاهان زراعی و باغی دانشگاه آزاد دزفول

وی گفت: سرای نوآوری، یک نهاد اجتماعی است که از طریق ایجاد شبکه نوآوری شامل آموزش‌های فناوری و خلاقیت، مدارس کسب و کار، مراکز نوآوری و شتاب دهنده‌ها، مراکز رشد، پارک علم و فناوری و بهره‌گیری از زیرساخت‌های آزمایشگاهی، کارگاهی، تحقیقاتی، تجاری‌سازی، حقوقی و مالی با تمرکز بر یک حوزه فناورانه منجر به پیشرفت جامعه می‌شود.

رییس دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول افزود: این دانشگاه با وجود بسترهای مناسب علمی، آزمایشگاه‌های تخصصی و بهره‌مندی از اساتید، دانشجویان و دانش‌آموختگان رشته کشاورزی، هم اکنون با راه‌اندازی سرای نوآوری، مسیر حرکت به سوی دانشگاه نسل سوم و چهارم و به عبارتی دانشگاه فناور و کارآفرین را با سرعت بیشتری دنبال می‌کند.

افتتاح سرای نوآوری زیست فناوری گیاهان زراعی و باغی دانشگاه آزاد دزفول با هدف تبدیل ایده های دانش بنیان به محصول و ایجاد فناوری در بخش کشاورزی اتجام شد.

وی ادامه داد: فعال‌سازی کارگاه‌ها و آزمایشگاه‌های تخصصی کشاورزی از جمله آزمایشگاه آنالیز آب و خاک و گیاه، آزمایشگاه همکار غذا و دارو، کلینیک گیاه‌پزشکی و آزمایشگاه کشت بافت و احداث گلخانه با هدف ارائه خدمات تخصصی و تولید محصولات فناورانه ازجمله ریزغده سیب‌زمینی، نشاء سبزی و صیفی، تولید محصولات گلخانه‌ای و گیاهان آپارتمانی، خط تولید و بسته بندی کود و بذر و فرآوری گیاهان دارویی از جمله برنامه‌های سرای نوآوری زیست فناوری گیاهان زراعی و باغی واحد دزفول است.

رییس دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول افزود: تولید محصولات سالم و ارگانیک، طراحی و تولید تجهیزات مدرن مورد نیاز برای صنعتی سازی کشاورزی و همچنین هوشمندسازی کشاورزی از جمله مسایلی است که حل آنها به عنوان اولویت در دستور کار سرای نوآوری زیست فناوری این دانشگاه است.

تولید محصولات سالم و ارگانیک، طراحی و تولید تجهیزات مدرن مورد نیاز برای صنعتی سازی کشاورزی و همچنین هوشمندسازی کشاورزی از جمله مسایلی است که حل آنها به عنوان اولویت در دستور کار سرای نوآوری زیست فناوری دانشگاه آزاد اسلامی دزفول است.

وی با اشاره به ظرفیت های غنی علمی دانشکده کشاورزی این دانشگاه گفت: ۱۵ عضو هیات علمی و صدها دانشجوی کشاورزی در مقطع های کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری در دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول مشغول فعالیت هستند که افتتاح این سرا گام بلندی در بهره برداری موثرتر از ظرفیت علمی موجود دانشگاه برای تولید محصول فناورانه است.

به گزارش ایرنا، سالانه ۹۰ هزار هکتار زمین در دزفول کشت می‌شود که ۶۵ هزار هکتار آن آبی و ۲۵ هزار هکتار دیم است؛ ۴۳ هزار هکتار از این میزان به کشت گندم اختصاص دارد.

۲۲۰ هکتار گلخانه در دزفول وجود دارد که ۱۸۵ هکتار آن به کاشت گل و گیاه زینتی، تولید نشا و همچنین کشت سبزی و صیفی اختصاص یافته است.

این شهرستان دارای سالم ترین محصولات میوه و صیفی جات کشور بوده و برخی محصولات آن از جمله پرتقال در کشور صاحب نام هستند به همین دلیل ثبت جهانی پرتقال دزفول در فائو (سازمان جهانی خواربار و کشاورزی) در دستور کار جهاد کشاورزی دزفول قرار گرفته است.

شهرستان دزفول دارای سالم ترین محصولات میوه و صیفی جات کشور بوده و برخی محصولات آن از جمله پرتقال در کشور صاحب نام هستند به همین دلیل ثبت جهانی پرتقال دزفول در فائو (سازمان جهانی خواربار و کشاورزی) در دستور کار جهاد کشاورزی دزفول قرار گرفته است.

یک میلیون و ۸۳۸ هزار تن محصولات زراعی، ۷۹ هزار تن محصولات باغی، ‌ چهار هزار و ۳۸۳ تن گوشت قرمز، ۳۳ هزار و ۳۲۳ تن شیر، ۳۱ هزار تن مرغ، یک هزار و ۵۱۰ تن تخم مرغ، یک هزار و ۴۷۸ تن عسل و ۲ هزار و ۱۹۰ تن انواع آبزیان سالانه در دزفول تولید می‌شود.

همچنین سالانه ۱۰۰ هزار تن ذرت دانه‌ای، یک میلیون و ۱۵۰ هزار تن ‌سبزیجات، ۷۳ هزار تن مرکبات، ‌ ۳۰۰ هزارتن چغدرقند، یک میلیون و ۱۵۰ هزار تن علوفه، ‌ ۹۸ میلیون شاخه گل بریده و ۴۳ میلیون پیاز گل مریم در دزفول تولید می‌شود.

کل محصولات تولیدات کشاورزی و دامی شهرستان دزفول سالانه بیش از ۲.۵ میلیون تن است.

مشاهده بیشتر

مدیریت

لورم ایپسوم یا طرح‌ نما به متنی آزمایشی و بی‌معنی در صنعت چاپ، صفحه‌آرایی و طراحی گرافیک گفته می‌شود.لورم ایپسوم یا طرح‌ نما به متنی آزمایشی و بی‌معنی در صنعت چاپ، صفحه‌آرایی و طراحی گرافیک گفته می‌شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/keshava7/public_html/wp-includes/functions.php on line 5464

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/keshava7/public_html/wp-includes/functions.php on line 5464