خودکفایی کشور در تولید بذر سیب زمینی
به همت محققان سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، ایران به خودکفایی در تولید بذر سیبزمینی دست یافت.
افزایش ۳۰ درصدی عملكرد و صرفهجویی ارزی ۱۰۰ میلیون دلاری
رئیس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی با بیان اینکه ایران در تولید بذر سیبزمینی به خودکفایی کامل رسیده است گفت: افزایش ۳۰ درصدی عملکرد و صرفهجویی ارزی ۱۰۰ میلیون دلاری از جمله دستاورهای مهم این فناوری است.
به گزارش روابط عمومی سازمان تات، رئیس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی با اعلام خبر خودکفایی ایران در تولید بذر سیبزمینی گفت: سیب زمینی رتبه دوم در سبد غذایی مردم ایران است، تا یک دهه پیش ایران واردکننده بذر سیبزمینی بود، اما امروز با دستیابی به فناوری تولید بذر مینیتیوبر، کشور به یک تولیدکننده و تامینکننده بزرگ این محصول استراتژیک تبدیل شده است.
با دستیابی به فناوری تولید بذر مینیتیوبر سیب زمینی، کشور به یک تولیدکننده و تامینکننده بزرگ این محصول استراتژیک تبدیل شده است
وی در تشریح فرآیند تولید این بذر اظهار داشت: فناوری تولید مینیتیوبر به همکاری زنجیرهای از سازمانها و شرکتها نیاز دارد. معاونت زراعت وزارت جهاد کشاورزی، ارقام مناسب را بر اساس شرایط اقلیمی و نیاز بازار معرفی میکند. غدههای اصیل مینیتیوبر به پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی تحویل داده شده و پس از کشت در گلخانههای تخصصی، سلامت و اصالت گیاهچهها با تکنیکهای مولکولی پیشرفته بررسی میشود. این گیاهچهها سپس با فناوری ریزازدیادی بهصورت انبوه تکثیر شده و پس از تایید موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر، به شرکتهای دارای مجوز برای تولید انبوه بذر تحویل داده میشود و سپس در بین کشاورزان توزیع می شود.
دستاوردهای مهم فناوری تولید بذر سیب زمینی در کشور
رئیس پژوهشگاه افزود: این فناوری دستاوردهای چشمگیری داشته است که از جمله آنها میتوان به افزایش ۳۰ درصدی عملکرد در واحد سطح، کاهش مصرف آب به میزان بیش از ۷۰۰ میلیون متر مکعب، کاهش شیوع بیماریهای قرنطینهای، ایجاد اشتغال مستقیم دانشبنیان برای بیش از ۲۵۰ نفر و صرفهجویی ارزی قابلتوجه اشاره کرد. ارزش اثربخشی مستقیم این فناوری سالانه به ۱۰۰ میلیون دلار میرسد.
افزایش ۳۰ درصدی عملکرد در واحد سطح، کاهش مصرف آب و کاهش شیوع بیماریهای قرنطینهای، از دستاوردهای فناوری تولید بذر سیب زمینی در کشور هستند.
پژوهشگاه بهعنوان حلقه اول زنجیره تولید
وی تاکید کرد:پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، بهعنوان حلقه اول این زنجیره، هستههای اولیه سالم و اصیل سیبزمینی را در اختیار بیش از ۲۰ شرکت تولیدکننده مینیتیوبر قرار میدهد. این موفقیت نهتنها نشانهای از توانمندی علمی کشور، بلکه گامی مهم در تامین امنیت غذایی پایدار است.
رئیس پژوهشگاه در پایان اظهار امیدواری کرد: با توسعه بیشتر این فناوری و تداوم همکاریهای بینبخشی، نقش ایران در تولید محصولات استراتژیک و کاهش وابستگی به واردات بیش از پیش تقویت خواهد شد.