ساماندهی مشاغل زنان روستایی و عشایری، خبری خوش برای زنان روستایی و عشایر دزفول، شوش و اندیمشک
مدیرکل دفتر توسعه فعالیتهای کشاورزی زنان روستایی و عشایری وزارت جهادکشاورزی گفت: بر اساس برنامه هفتم توسعه، ساماندهی مشاغل و کسب و کار زنان در روستاها و حوزه عشایر بر عهده وزارت جهاد کشاورزی است.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، مریم طهماسبی افزود:در راستای وظایف وزارت جهاد کشاورزی، برنامه ساماندهی مشاغل زنان روستایی و عشایری ظرف شش ماه آینده تدوین و برای تصویب به مراجع قانونی ارسال شود.
وی در همین حال پیگیری مواردی همچون توسعه کسب و کارها، رایزنی با بانک کشاورزی و نهادهایی که تسهیلات پرداخت میکنند و برگزاری دورههای آموزشی را از اقدامات دفتر توسعه فعالیتهای کشاورزی زنان روستایی و عشایری وزارت جهاد کشاورزی نام برد.
طهماسبی با اشاره به اینکه ۱۰.۵ میلیون زن روستایی و عشایری در کشور داریم، بیان داشت: طبق آمار ۴۰ درصد تولیدات بخش کشاورزی کشور توسط زنان صورت میگیرد.
طبق آمار ۴۰ درصد تولیدات بخش کشاورزی کشور توسط زنان صورت میگیرد.
وی افزود: همه ۱۰.۵ میلیون زن روستایی و عشایری در بخش تولید، نیروی کار خانگی و کسب و کارهای روستایی همکاری میکنند، اما با این حال در آمار و ارقام به این جامعه بزرگ تولیدکننده توجه نمیشود.
مدیرکل دفتر توسعه فعالیتهای کشاورزی زنان روستایی و عشایری وزارت جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: بیش از ۸۰ درصد کارها به صورت سنتی در بخش تبدیلی و فرآوری، بیش از ۹۰ درصد فعالیتها در حوزه صنایع دستی و بیش از ۴۰ درصد فعالیتها به صورت سنتی در بخش زراعت و باغبانی توسط زنان در جوامع محلی انجام میشود.
وی در مورد توانمندسازی زنان روستایی و عشایری تصریح کرد: توانمندسازی زنان روستایی و عشایری در قالب یک فرآیند دیده شده و ما برای ظرفیت سازی، سازماندهی تولیدکنندگان خرد و نهادسازی زنان برنامهریزی کردهایم.
طهماسبی درباره برگزاری دورههای آموزشی اذعان داشت: هر سال نزدیک به ۷۰ هزار زن روستایی و عشایری را به طور مستقیم آموزش میدهیم و حدود ۲۵ هزار گروه شغلی را سازماندهی کردهایم.
وی ادامه داد: این آموزشها در تمام حوزههای تخصصی کشاورزی که زنان در آن میتوانند نقشآفرینی کنند مانند نوغانداری، پرورش طیور بومی و دام سبک، مباحث مربوط به تولید محصول سالم با رعایت حد مجاز آلایندهها و تبدیل و فرآوری محصولات لبنی در مناطق روستایی با توجه به ظرفیت استانها صورت میگیرد.
مدیرکل دفتر توسعه فعالیتهای کشاورزی زنان روستایی و عشایری وزارت جهاد کشاورزی اضافه کرد: این دفتر، دورههای آموزش در حوزه ارتباطات مؤثر و اصول مشارکت نیز برای زنان روستایی و عشایری برگزار میکند تا آنان بتوانند شبکهسازی مناسب میان خود انجام دهند.